24 de febrer del 2016

El 'Banc del Temps' fomenta la cooperació universitària

El projecte és el Treball Fi de Grau d'un alumne de la UCO

La Universitat de Còrdova, a través de la seva Area de Cooperació i Solidaritat, ha presentat el 'Banc del Temps', una eina online que permet a la comunitat universitària l'intercanvi de coneixements i activitats. El projecte és el Treball Fi de Grau de Felipe Alcaide, que ha estat possible gràcies a la concessió d'una Ajuda del Pla Propi de Cooperació i Educació 2015 de la UCO. Segons, Alcaide, gràcies a aquesta eina "es crea un comerç sostenible en el qual es valora la cooperació entre la comunitat universitària i el consum responsable".

Alcaide ha realitzat el grau d'Enginyeria Informàtica amb l'especialització en Computació a la Universitat de Còrdova, i abans de començar el seu últim any de carrera se li va ocórrer la idea d'implementar un banc del temps com Treballo Fi de Grau. "Sempre m'ha agradat realitzar projectes que no es quedessin en una prestatgeria", declara, per la qual cosa gràcies a la beca que li va atorgar el *Area de Cooperació i Solidaritat, va poder engegar el projecte "i alhora impulsar-ho en la *UCO".

Actualment existeixen diferents 'Bancs del Temps' online, "però que jo conegui no hi ha cap immers a la universitat, en la qual la comunitat universitària el pugui usar com una eina més", declara l'autor, que explica que "és una idea en la qual es fomenta la barata de serveis".

Amb l'ajuda d'una moneda virtual, mesura en hores, s'augmenta la facilitat per realitzar un intercanvi. "Un usuari pot oferir un servei, i amb el crèdit virtual que té pot canviar-ho per un altre servei amb un altre usuari de la comunitat", destaca *Alcaide. Així, afirma, "podem realitzar un servei que sense l'aplicació ens costaria diners". D'aquesta manera es crea un comerç sostenible en el qual es valora la cooperació entre la comunitat universitària i el consum responsable.

Des del passat dia 12 de febrer, es pot utilitzar aquest servei, que es gestiona mitjançant el Area de Cooperació i Solidaritat de la Universitat de Còrdova, "ja que un dels requisits de l'eina era la possibilitat de gestionar-la per mitjà d'interfícies que qualsevol persona sense alts coneixements d'informàtica pogués realitzar-los", explica l'autor de l'aplicació. La idea és que se de a conèixer a tota la comunitat universitària perquè augmenti el nombre d'usuaris, de manera que quants més la utilitzin més fàcil serà trobar serveis. Durant la primera fase del projecte, "vaig realitzar un estudi mitjançant enquestes de les persones que anaven a utilitzar l'eina", declara *Alcaide, que afegeix que "els resultats obtinguts eren de gairebé un 95% d'acceptació" .

Pel que fa a la repercussió mediàtica, Alcaide assegura que no pensava que arribés als periòdics "i ja he vist la notícia reflectida en molts d'ells. Per tant crec que és una bona oportunitat tant per a mi, com per la UCO". En aquest sentit, assenyala que la universitat té la possibilitat d'augmentar els nivells de cooperació entre els membres de la comunitat fomentant les relacions personals, mentre per la seva banda, declara haver tingut la possibilitat de realitzar un projecte amb una aplicació real. L'eina està disponible en: www.uco.es/bancodeltiempo.

Vist en:http://www.diariocordoba.com/noticias/universidad/banco-tiempo-fomenta-cooperacion-universitaria_1020681.html
Compartir:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Que és el banc del temps?

Posts Populars

Archiu del blog

Copyright © Banc Del Temps Sagrada Família | Powered by Javier L. Luna Design by PWT