10 de novembre del 2011

ANTECEDENTS, DEFINICIÓ I FUNCIONAMENT DEL BANC DEL TEMPS SAGRADA FAMÍLIA

Al llarg del 2010 es va realitzar -des de la TAULA DE SALUT del Pla Comunitari Sagrada Família- un diagnòstic per detectar i prioritzar les necessitats vinculades a la salut de les persones que viuen i conviuen al barri de Sagrada Família per definir, a partir d’aquestes necessitats, els determinants de salut a treballar des de l’acció comunitària.

En l’elaboració d’aquest diagnòstic van participar entitats, serveis i veïns i veïnes, que van proposar, entre altres iniciatives, la creació d’un BANC DEL TEMPS (BdT) al barri per donar resposta a la necessitat de generar xarxes socials que propiciïn que la ciutadania es conegui, intercanviar coneixements i/o donar suport a aquelles persones que viuen soles o tenen necessitats puntuals que cobrir.

Però, QUÈ ÉS UN BANC DEL TEMPS?

El BANC DEL TEMPS és el primer banc que funciona sense diners. En aquest Banc únicament es pot ingressar temps que es retira en el moment de ser utilitzat. Una persona diposita unes hores de temps oferint un servei que vol donar i, a canvi, pot demanar temps d’altres persones per resoldre necessitats diàries, rebre formació...

No es tracta d’un projecte de voluntariat, ja que el servei que es realitza es remunera amb hores. La unitat d’intercanvi en el Banc del Temps és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o es rebi.

COM FUNCIONA?

Totes les persones tenim coneixements, habilitats i serveis que oferir i demanar; per tant, cada persona ofereix allò que coneix o li agrada fer i, a canvi, pot demanar serveis d'altres socis i sòcies. Cada persona inscrita disposarà d'un llistat dels serveis que podrà sol·licitar i d'un talonari de temps que utilitzarà en cada moment que faci servir el seu temps a favor d'una altra persona.

QUINS SERVEIS ES PODEN INTERCANVIAR?

Al Banc del Temps els serveis que s'intercanvien els proposen els mateixos socis i sòcies. Per exemple, es poden intercanviar serveis puntuals com: practicar idiomes, acompanyar gent gran a comprar, reparacions domèstiques, passejar gossos, passar textos a l'ordinador, tasques de jardineria, assessorament laboral, etc.


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

SECRETARIA BANC DEL TEMPS SAGRADA FAMÍLIA
ESPAI 210 c/Padilla, 210 baixos
93 265 36 45
bdtsagradafamilia@gmail.com 
http://placomunitari.barrisagradafamilia.org
Compartir:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Que és el banc del temps?

Posts Populars

Archiu del blog

Copyright © Banc Del Temps Sagrada Família | Powered by Javier L. Luna Design by PWT